Skip to main content
Dječji vrtić MARINA  •  Pozorac 4, Pozorac  •  21222 Marina  •  021 282 525  •  kontakt@djecji-vrtic-marina.hr

Višednevni izlet u Zagreb

Djeca dječjeg vrtića MARINA, skupina Zvjezdice, odgojiteljice Marija Pereža i Sonja Marie Buotić, zajedno sa roditeljima posjetili su Zagreb. Kako su u svom odgojno-obrazovnom radu imali projektni rad na temu "Vlak", a trenutno "Kukci", cilj je bio još više obogatiti dječje iskustvo i doživljaj, te su tako posjetili Muzej vlakića, Tehnički muzej Nikola Tesla i ZOO.

Do Zagreba su putovali vlakom u organizaciji HŽ-a, što je predstavljalo vrhunac doživljaja jer su iskustveno upoznali vlak kao prijevozno sredstvo i povezana zanimanja.

Cijeli projekt je obogaćen suradnjom odgojitelja i roditelja koji su bili u pratnji svog djeteta. Nakon puta,svi su iznijeli riječi hvale i podrške za ovakve zajedničke aktivnosti.

Dječji vrtić kao Ustanova, teži osnaživanju odnosa na relaciji dijete-odgojitelj-roditelj i stvaranju preduvjeta za ostvarivanje partnerskih odnosa. Partnerski odnosi između odgojitelja i roditelja pomažu stvaranju i unaprjeđivanju kulture vrtića, zato podržavamo i potičemo različite oblike suradnje, pa tako i zajedničke izlete i učenje. Odgojiteljima i roditeljima u fokusu je dijete, stoga uspješnost ne može izostati.