Skip to main content
Dječji vrtić MARINA  •  Pozorac 4, Pozorac  •  21222 Marina  •  021 282 525  •  kontakt@djecji-vrtic-marina.hr

Višednevni izlet u Zagreb

Djeca dječjeg vrtića MARINA, skupina Zvjezdice, odgojiteljice Marija Pereža i Sonja Marie Buotić, zajedno sa roditeljima posjetili su Zagreb. Kako su u svom odgojno-obrazovnom radu imali projektni rad na temu "Vlak", a trenutno "Kukci", cilj je bio još više obogatiti dječje iskustvo i doživljaj, te su tako posjetili Muzej vlakića, Tehnički muzej Nikola Tesla i ZOO.

Nastavi čitati

Projekt "Vlak"

Kako je započeo?

U vrijeme adaptacije i usvajanja osnovnih higijenskih aktivnosti često smo koristili formaciju kolone, što je djecu podsjetilo na vlak.

Dječak S.Ž. se uhvatio za T.R. i kaže "mi smo u vlaku". Započeli smo pjevati pjesmu "Mali vlak", i postala je tako dio svakodnevnice. Djeca su u građevnom centru slagala vlakove, mostove, željeznicu.

Nastavi čitati

Pastirski pohod biskupa Rogića našem vrtiću

Četvrtak, 14.3.2024. je za naš vrtić bio poseban dan. U sklopu svog pastoralnog pohoda po župi, vrtić je posjetio Tomislav Rogić, šibenski biskup, u pratnji našeg župnika don Josipa Mudronje i suradnika Josipa.

Djeca su biskupa dočekala pjesmom. Počastila su ga uljem, kruhom i solju, a i kolačima.

Nastavi čitati

Maškare, maškare - MARINA 2024.

Vrijeme je maškara, poklada, fašnika. Vrijeme za maskiranje, šale, starinske običaje. Tijekom karnevalskih tjedana u našem vrtiću bilo je radno, ali veselo i čarobno. Razni likovi iz bajki i svijeta mašte svakodnevni su naši prijatelji. Djeca su u skupinu stizala s raznim popularnim maskama i kostimima. Za djecu su maske predstavljale izraz snage, moći, ljepote kao i osjećaj veselja i slobode što mogu biti netko drugi. Nije nedostajalo plesa, pjesme, igara.

Nastavi čitati